Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Múzeumok képes leírás - Esztergom.tlap.hu
részletek »

Múzeumok - Esztergom.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: esztergom.tlap.hu » Múzeumok
Keresés
Találatok száma - 5 db
Balassa Bálint Múzeum

Balassa Bálint Múzeum

A múzeum törzsgyűjteményének alapját a volt Esztergomi Szent Benedek Rendi Főgimnázium 1860-as évektől regisztrált régiség- és éremgyűjteménye, Knauz Nándor püspök és más gyűjtők (Rényi Rezső, Némethy Lajos, Brenner Ferenc, Einczinger Ferenc, Reviczky Elemér stb.) régiséggyűjteményei képezték. Ferenczy Jákó bencés igazgató 1875-ben alapította meg a helyi 'Múzeum Egyletet'. 1891-92-ben Récsey Viktor és Knauz Nándor már jelentős ásatásokat végzett Esztergom területén.

Balassa Bálint Múzeum

Balassa Bálint Múzeum

A múzeum törzsgyűjteményének alapját a volt Esztergomi Szent Benedek Rendi Főgimnázium 1860-as évektől regisztrált régiség- és éremgyűjteménye, Knauz Nándor püspök és más gyűjtők (Rényi Rezső, Némethy Lajos, Brenner Ferenc, Einczinger Ferenc, Reviczky Elemér stb.) régiséggyűjteményei képezték. Ferenczy Jákó bencés igazgató 1875-ben alapította meg a helyi 'Múzeum Egyletet'. 1891-92-ben Récsey Viktor és Knauz Nándor már jelentős ásatásokat végzett Esztergom területén. 1894-ben, Knauz Nándor felhívására alakult meg az 'Esztergom-vidéki Régészeti és

Esztergom Templomai

Esztergom Templomai

Cím: 2500 Esztergom, IV. Béla u. 3. Tel: 06-33-413-791 E-mail: harangszo@freemail.hu Részletek: - egész évben tartanak esküvőket - parkolási lehetőség hétvégén ingyenes, de hétköznap fizető - legutóbb 1989-ben volt felújítva - tizennyolcadik században épült - műemléki védelem alatt áll 2346 törzsszámon és 6227 KÖH azonosítószámon Megjegyzés: A Deák Ferenc utca és a IV. Béla király utca sarkán álló barokkstílusú templom bejárata a Pór Antal térre néz. Oracsek Ignác építész vezetésével 1755-62 között épült az 1294-ben épült templom helyén és annak felhasználásával.

Keresztény Múzeum

Keresztény Múzeum

Az esztergomi Keresztény Múzeum Magyarország leggazdagabb egyházi gyűjteménye, mely több évszázad európai és magyarországi emlékeit őrzi. Képtárának magyar, olasz, németalföldi, német és osztrák anyaga révén az ország harmadik legjelentősebb festészeti gyűjteményeként ismert, mely szorosan követi a budapesti Szépművészeti Múzeumot és a Magyar Nemzeti Galériát. A Keresztény Múzeum gyűjteménye sokoldalúságával is kitűnik. A későközépkori művészet itt őrzött alkotásai mellett - köztük Kolozsvári Tamás Kálvária-oltára, a garamszentbenedeki Úrkoporsó és MS Mester Passióképei - jelentős az újkori festészeti gyűjtemény, valamint a rendkívül gazdag iparművészeti és a több mint 5000 lapot számláló grafikai gyűjtemény is.

Tuti menü