Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Esztergomról képes leírás - Esztergom.tlap.hu
részletek »

Esztergomról - Esztergom.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: esztergom.tlap.hu » Esztergomról
Keresés
Találatok száma - 8 db
Bottyán János Esztergom

Bottyán János Esztergom

A Bottyán János 300 évvel ezelőtt bekövetkezett halálához, és ezzel a 2009-es Bottyán-évhez kapcsolódóan igyekszünk bemutatni az Esztergomban született és városunkhoz kötődő végvári vitézt, császári ezredest, kuruc hadvezért, generálist és nemesembert

Esztergom Honlapja

Esztergom Honlapja

Esztergom és a turizmus. Esztergom páratlan idegenforgalmi adottságokkal rendelkező város. A természet- és tájföldrajzi adottságoktól kezdve a kulturális és történelmi örökségen keresztül a sokoldalú kikapcsolódást lehetővé tévő regionális kínálatig és Budapest közelségéig minden tényező egy idegenforgalmi centrum szerepére predesztinálnák várost. Esztergom fejlett iparú iskolaváros Komárom-Esztergom megyében, az Esztergomi kistérségben, kötőváros a Duna folyam partján és igen kedvelt idegenforgalmi célpont. Az Árpád-korban Magyarország fővárosa, Esztergom vármegye, később Komárom-Esztergom megye székhelye volt 1950-ig. Az esztergomi érsek székvárosaként a római katolikus egyház magyarországi központja volt. Kevesek tudják, hogy a városban alakult meg 1881-ben a Magyar Vöröskereszt elődje, és a magyar repülés egyik bölcsője, hisz itt alapította meg a 20. század elején kisrepülőgépgyárát idősebb Rubik Ernő repülőmérnök. Esztergom az Ister-Granum Eurorégió központja, és egyre bővülő kínálattal várja az idelátogatókat belföldről és külföldről egyaránt.

Esztergom Templomai

Esztergom Templomai

Esztergom templomai Esztergom, Bazilika Esztergom, Szegényházi (fogadalmi) kápolna Esztergom, Szent Anna Kerektemplom Esztergom, Szent Rozália templom Esztergom, belvárosi Jó Pásztor temetőkápolna Esztergom, belvárosi Kálvária-kápolna Esztergom, belvárosi ferences templom Esztergom, belvárosi plébániatemplom Esztergom, belvárosi ravatalozó kápolna Esztergom, evangélikus templom Esztergom, görög katolikus templom Esztergom, református templom Esztergom, szentgyörgymezei Miklósffy-kápolna Esztergom, szentgyörgymezei plébániatemplom Esztergom, szenttamási Fájdalmas Szűz kápolna Esztergom, szenttamási Szent István kápolna Esztergom, vizivárosi ferences templom Esztergom, vízivárosi plébániatemplom

Esztergom Térképe

Esztergom Térképe

Adatbázisunk Magyarország útvonalhálózatát, valamint az összes település utcaszintű térképét tartalmazza. Oldalunkon a következő szolgáltatásokat érheti el: Címkeresés Egy adott cím pontos térképi megjelenítése. Útvonalkeresés / Útvonaltervezés Két adott pont között pontos útvonalterv készíthető, amelybe további érintőpontokat helyezhet el, és az útválasztás módját is hangolhatja (legrövidebb, leggyorsabb, autóval, kerékpárral, stb...) GPS A kiválasztott pont GPS koordinátái kérdezhetők le, illetve egy meglévő koordinátát lehet megjeleníteni a térképen Nevezetes helyek/objektumok Az országban található nevezetes helyeket, intézményeket, objektumokat jeleníti meg.

Esztergom Vármegye Térképe

Esztergom Vármegye Térképe

Esztergom Vármegye korabeli térképe. A térképen látható információk, amelyeket jól ki lehet venni. A Duna folyam által két részre osztott vármegye déli részét a Gerecse (633 méter) és Pilis hegység hálózza ve, északi része igen termékeny róna és dombvidék, melyet a Garam és a Párisi csatorna öntöz. A hegyekben gazdag barnaszén és márványbányák vannak. A rónán kitünő gabona, a hegyek lejtőin jó minőségű bor terem. A lakosok közt van 62.505 magyar, 8941 német és 6432 tót, hitfelekezetre nézve túlnyomó részben katolikusok ...

Esztergomi könyvek

Esztergomi könyvek

Könyveinkből csak regisztrált tagjaink vásárolhatnak és csak az online könyváruházunkban leadott megrendeléseket fogadjuk el! Külföldi megrendeléseket is elfogadunk, de csak magyarországi postacímre vagy átvételi helyszínre áll módunk szállítani! Természetesen a könyvek között böngészni regisztráció nélkül is lehet. Regisztráció után (melyről rendszerünk az Ön által megadott e-mail címre értesítést küld) van lehetősége a kosárba könyvet elhelyezni, könyvet előjegyezni, a konkrét megrendelését megtenni, valamint kategóriaértesítőt beállítani.

Esztergomi Vár

Esztergomi Vár

Kedves látogatónk ! A www.varak.hu honlap készítése során használt forrásmunkákat ezen az oldalon érheti el. A bal oldali frame-ben van lehetőség az adatbázisban megtalálható munkák szerző és cím szerinti listázásra. A "kiadványok" szerinti listázáskor azoknak a kiadványoknak a címét kapja meg, amelyekben várakkal kapcsolatos cikkeket találtunk. Kereshet közvetlenül egyes munkák szerzőjére, címére töredékszavak és szókapcsolatok szerint is. A megjelenő fekete szövegre kattintva további információhoz juthat. A rövidebb munkák szkennelt változata a keresés során megjelent címre, vagy az esetleg megjelenő "Bővebben" szóra kattintva tekinthető meg .

Schweidel Szálló

Schweidel Szálló

Önellátásra alkalmas apartmanokat kínálunk rendkívül kedvező áron rövid vagy hosszabb távra. Minden apartman saját tusolós fürdővel és toalettel rendelkezik. (kétágyas és többágyas, egy vagy kétszobás kivitelűek) Felszereltek TV-vel, elektromos főzőlappal, fagyasztós hűtővel, tányérokkal, poharakkal és evőeszközökkel. Vendégeink részére ingyenes zárt parkoló áll rendelkezésre a gépkocsik, autóbuszok, kerékpárok tárolásához. A recepció környékén ingyenes internetkapcsolat (Wifi), madárszótól hangos saját kertünkben grillező és tűzrakó hely várja vendégeinket.

Tuti menü